Warsztaty kulinarne w Muzeum Książki Kucharskiej
Data rozpoczęcia:
2 września 2017
sobota
Data zakończenia:
3 września 2017
niedziela
Muzeum Książki Kucharskiej i Kulinarnej im. Stanisława Czernieckiego powstało aby propagować wiedzę na temat polskiej sztuki kulinarnej, kuchni narodowej, regionalnej i lokalnej oraz promować najstarszą polską książkę kucharską „Compendium Ferculorum – Albo Zebranie Potraw”. W Muzeum można zapoznać się z licznymi polskimi publikacjami kulinarnymi i na podstawie przepisów w nich zawartych nauczyć się samodzielnie pod okiem eksperta przygotować wybraną potrawę.
Miejsce: Warsztaty Gastronomiczne przy Zespole Szkół w Dąbrowicy, Chrostowa 1B, 32-742 Sobolów
Zwiedzanie: sobota 2.09 godz. 14.00 – 18.00 i niedziela 3.09 godz. 14.00 – 18.00
Warsztatykulinarne w godz. 15.00-17.00.
Szczegółowy program na www.zabytki.powiatbochenski.pl
Organizatorzy:
Muzeum Książki Kucharskiej i Kulinarnej im. Stanisława Czernieckiego
przy Stowarzyszeniu LGD „Dolina Raby”, Chrostowa 1B, 32-742 Sobolów, tel. 12 385 87 71
e-mail: spoldzielniasocjalnadolinaraby@gmail.com, www.muzeumksiazkikucharskiej.pl
Starostwo Powiatowe w Bochni
32-700 Bochnia, ul. Kazimierza Wielkiego 31, tel. 14 6153700
e-mail: powiat@bochnia.pl, www.powiat.bochnia.pl.
Data rozpoczęcia:
2 września 2017
sobota
Data zakończenia:
3 września 2017
niedziela
Kategorie wydarzenia:
Lokalizacja:
Muzeum Książki Kucharskiej i Kulinarnej im. Stanisława Czernieckiego
Organizator
Nazwa: Muzeum Książki Kucharskiej i Kulinarnej im. Stanisława Czernieckiego, Starostwo Powiatowe w Bochni