Kuchnia grodowa piastowska z Opolskiego Ostrówka
Data rozpoczęcia:
11 września 2021
sobota
10:00
Data zakończenia:
11 września 2021
sobota
14:00
– Prezentacja i degustacja potraw, ziół i kuchni średniowiecznej. Potrawy zostały przygotowane na podstawie danych pochodzących z badań wykopaliskowych z okresu wczesnego średniowiecza z grodów z terenu Polski, a szczególnie z Opolskiego Ostrówka.
Prezentacja i degustacja potraw, ziół i kuchni średniowiecznej. Potrawy zostały przygotowane na podstawie danych pochodzących z badań wykopaliskowych z okresu wczesnego średniowiecza z grodów z terenu Polski, a szczególnie z Opolskiego Ostrówka. Dodatkowo będzie można zobaczyć i zapoznać się z modą średniowieczną, naczyniami, ozdobami.
Partnerzy
Data rozpoczęcia:
11 września 2021
sobota
10:00
Data zakończenia:
11 września 2021
sobota
14:00
Kategorie wydarzenia:
Lokalizacja:
Muzeum Uniwersytetu Opolskiego, pl. Kopernika 11. 45-084 Opole
Organizatorzy
Nazwa:
- Muzeum Uniwersytetu Opolskiego
- Instytut Historii Uniwersytetu Opolskiego
- Ryczynianie Znad Odry
- Szare Wilki
Osoba kontaktowa: dr Magdalena Przysiężna-Pizarska, Katarzyna Mazur-Kulesza
Telefon: 77 54159 50
E-mail: kasiam@uni.opole.pl
WWW: http://muzeum.uni.opole.pl/
Informacja o organizatorze:
Instytut Historii oraz Muzeum Uniwersytetu Opolskiego jednostki wchodzące w skład struktury Uniwersytetu Opolskiego.