fbpx

Kuchnia grodowa piastowska z Opolskiego Ostrówka

Data rozpoczęcia:

11 września 2021

sobota

10:00

Data zakończenia:

11 września 2021

sobota

14:00

-+usuń z przewodnikadodaj do przewodnika

– Prezentacja i degustacja potraw, ziół i kuchni średniowiecznej. Potrawy zostały przygotowane na podstawie danych pochodzących z badań wykopaliskowych z okresu wczesnego średniowiecza z grodów z terenu Polski, a szczególnie z Opolskiego Ostrówka.

Prezentacja i degustacja potraw, ziół i kuchni średniowiecznej. Potrawy zostały przygotowane na podstawie danych pochodzących z badań wykopaliskowych z okresu wczesnego średniowiecza z grodów z terenu Polski, a szczególnie z Opolskiego Ostrówka. Dodatkowo będzie można zobaczyć i zapoznać się z modą średniowieczną, naczyniami, ozdobami.

Partnerzy

Ryczynianie Znad Odry

Szare Wilki

Data rozpoczęcia:

11 września 2021

sobota

10:00

Data zakończenia:

11 września 2021

sobota

14:00

-+usuń z przewodnikadodaj do przewodnika

Kategorie wydarzenia:

rzemiosło / kulinaria

Lokalizacja:

Muzeum Uniwersytetu Opolskiego, pl. Kopernika 11. 45-084 Opole

woj. opolskie

Organizatorzy

Nazwa:

  • Muzeum Uniwersytetu Opolskiego
  • Instytut Historii Uniwersytetu Opolskiego
  • Ryczynianie Znad Odry
  • Szare Wilki

Osoba kontaktowa: dr Magdalena Przysiężna-Pizarska, Katarzyna Mazur-Kulesza

Telefon: 77 54159 50

E-mail: kasiam@uni.opole.pl

WWW: http://muzeum.uni.opole.pl/

Informacja o organizatorze:

Instytut Historii oraz Muzeum Uniwersytetu Opolskiego jednostki wchodzące w skład struktury Uniwersytetu Opolskiego.

Projekt finansowany ze środków Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego.