Konkurs pieczenia strudla im. Kingi Iwanek - Riess
Data rozpoczęcia:
21 września 2025
niedziela
12:00
Data zakończenia:
21 września 2025
niedziela
16:00
Harmonogram wydarzenia:
- 21.09.2025, 12:00 do 21.09.2025, 14:00Warsztaty pieczenia strudla
- 21.09.2025, 15:00 do 21.09.2025, 16:00Pokaz pieczenia strudla
- 21.09.2025, 15:00 do 21.09.2025, 16:00Koncert kapeli Torka
- 21.09.2025, 16:00 do 21.09.2025, 16:00Ogłoszenie wyników konkursu
Cieszyński konkurs pieczenia strudla im. Kingi Iwanek-Riess połączony z warsztatami i pokazem pieczenia tradycyjnego strudla.
Po raz kolejny miłośnicy kuchni regionalnej mogą sprawdzić się, przygotowując konkursowe strudle. Na najlepszych czekają atrakcyjne nagrody. Cieszyński konkurs pieczenia strudla im. Kingi Iwanek-Riess odbędzie się 21 września 2022. Konkursowe desery należy dostarczyć do 20 września do Transgranicznego Centrum Informacji Turystycznej między godz. 10.00 a 19.00. Ogłoszenie wyników poprzedzi pokaz przygotowywany przez rodzinę Kingi Iwanek-Riess, której imię nosi konkurs, oraz warsztaty.
Data rozpoczęcia:
21 września 2025
niedziela
12:00
Data zakończenia:
21 września 2025
niedziela
16:00
Harmonogram wydarzenia:
- 21.09.2025, 12:00 do 21.09.2025, 14:00Warsztaty pieczenia strudla
- 21.09.2025, 15:00 do 21.09.2025, 16:00Pokaz pieczenia strudla
- 21.09.2025, 15:00 do 21.09.2025, 16:00Koncert kapeli Torka
- 21.09.2025, 16:00 do 21.09.2025, 16:00Ogłoszenie wyników konkursu
Kategorie wydarzenia:
Organizator
Nazwa: Zamek Cieszyn
Osoba kontaktowa: Maciej Russek
Telefon: 508325169
E-mail: mrussek@zamekcieszyn.pl
WWW: https://www.zamekcieszyn.pl/
Media społecznościowe: https://www.facebook.com/ZamekCieszyn
Informacja o organizatorze:
Na wyjątkowych w skali kraju, wystawach prezentujemy nowoczesne wzornictwo i architekturę, można tu również zobaczyć tradycyjne rzemiosło w zaskakująco nowej roli. Naszym dodatkowym atutem jest atrakcyjne położenie przy samej granicy państwa, w sąsiedztwie najpiękniejszych zabytków Śląska Cieszyński