„W regionalnym garnku – tradycje kulinarne Kielecczyzny”
Data rozpoczęcia:
13 września 2019
piątek
09:00
Data zakończenia:
13 września 2019
piątek
18:00
Zapraszamy na wydarzenie poświęcone tajnikom tradycyjnej kuchni Kielecczyzny.
Kuchnia Kielecczyzny łączy w sobie tradycyjną kuchnię chłopską i szlachecką z domieszką tradycji żydowskich. Podczas spotkania opowiemy, jakie potrawy dawniej gościły na stołach tutejszych gospodarzy. Przypomnimy zapomniane już receptury, które mogą stać się inspiracją dla miłośników gotowania.
Tagi:
Data rozpoczęcia:
13 września 2019
piątek
09:00
Data zakończenia:
13 września 2019
piątek
18:00
Kategorie wydarzenia:
Organizator
Nazwa: Pedagogiczna Biblioteka Wojewódzka
Osoba kontaktowa: Pedagogiczna Biblioteka Wojewódzka
Telefon: 41 344-28-61;
E-mail: biblioteka@pbw.kielce.pl
Informacja o organizatorze: