fbpx

„Wegetariańska jarska i mleczna kuchnia żydowska” – wykład Maryli Musidłowskiej połączony z promocją

Data rozpoczęcia:

18 września 2021

sobota

16:30

Data zakończenia:

18 września 2021

sobota

18:30

-+usuń z przewodnikadodaj do przewodnika

„Wegetariańska jarska i mleczna kuchnia żydowska” – wykład Maryli Musidłowskiej połączony ze zwiedzaniem wystawy „Żydzi Częstochowianie”

„Wegetariańska jarska i mleczna kuchnia żydowska” – wykład Maryli Musidłowskiej połączony z promocją książki „Boker Tov” JCC Warszawa opowiadania i przepisy Wydawnictwo Austeria oraz zwiedzaniem wystawy „Żydzi Częstochowianie” – obiektu Muzeum Częstochowskiego

Galeria

Partnerzy

Towarzystwo Społeczno-Kulturalne Żydów Częstochowian

Tagi:

aktywne

Data rozpoczęcia:

18 września 2021

sobota

16:30

Data zakończenia:

18 września 2021

sobota

18:30

-+usuń z przewodnikadodaj do przewodnika

Kategorie wydarzenia:

wykład / prelekcja

Lokalizacja:

Muzeum Żydów Częstochowian/Towarzystwo Społeczno-Kulturalne Żydów Częstochowian, ul. Katedralna 8, 42-200 Częstochowa

woj. śląskie

Organizator

Nazwa: Muzeum Częstochowskie

Osoba kontaktowa: Monika Świerczewska, kierownik Działu Edukacji i Wystaw

Telefon: 34 360 56 31

E-mail: muzeum@muzeumczestochowa.pl

WWW: https://www.muzeumczestochowa.pl/

Informacja o organizatorze:

Muzeum Częstochowskie jest najstarszą instytucją kultury regionu częstochowskiego. Odgrywa istotną rolę w życiu społecznym i kulturalnym miasta. Głównym zadaniem Muzeum jest gromadzenie i opracowywanie zbiorów z zakresu archeologii, etnografii, przyrody, historii, historii sztuki.

Dofinansowane ze środków Ministra Kultury, Dziedzictwa Narodowego i Sportu w ramach
Programu Wieloletniego NIEPODLEGŁA na lata 2017-2022.