fbpx

W świętokrzyskim garnku - nasze tradycje kulinarne

Data rozpoczęcia:

9 września 2021

czwartek

Data zakończenia:

29 października 2021

piątek

-+usuń z przewodnikadodaj do przewodnika

Świętokrzyska kuchnia łączy w sobie kuchnie chłopską i szlachecką, a wszystko przyprawione jest domieszką kuchni żydowskiej. Jako organizatorzy wystawy chcemy przybliżyć zapomniane już receptury i potrawy, które mogą zainspirować miłośników gotowania albo przypomnieć smaki z dzieciństwa.

Pedagogiczna Biblioteka Wojewódzka w ramach kolejnej edycji EDD zaprasza na wystawę oraz spotkanie i prezentację dawnych potraw oddających tradycję kuchni świętokrzyskiej.

Data rozpoczęcia:

9 września 2021

czwartek

Data zakończenia:

29 października 2021

piątek

-+usuń z przewodnikadodaj do przewodnika

Kategorie wydarzenia:

wystawa

Lokalizacja:

Pedagogiczna Biblioteka Wojewódzka w Kielcach
ul. Jana Pawła II nr 5
25-025 Kielce

woj. świętokrzyskie

Organizator

Nazwa: Pedagogiczna Biblioteka Wojewódzka w Kielcach

Osoba kontaktowa: Edyta Smolińska

Telefon: 573340777

E-mail: didism@wp.pl

Informacja o organizatorze:

Pedagogiczna Biblioteka Wojewódzka w Kielcach
Edyta Smolińska
Małgorzata Pronobis
Robert Kardas

Home

Dofinansowane ze środków Ministra Kultury, Dziedzictwa Narodowego i Sportu w ramach
Programu Wieloletniego NIEPODLEGŁA na lata 2017-2022.