fbpx

"Tradycje kulinarne w dawnym Żywcu"

Data rozpoczęcia:

17 września 2021

piątek

16:00

Data zakończenia:

17 września 2021

piątek

17:30

-+usuń z przewodnikadodaj do przewodnika

Ziemia Żywiecka od lat jest miejscem słynącym z licznych smaków czerpiących z tradycji kulinarnych wypracowanych przez pokolenia jej mieszkańców. Żywieckie pierniki, chleb czy napitki do dziś cieszą podniebienia nie tylko jej mieszkańców, ale i licznych turystów mogących skosztować tego „smacznego” dziedzictwa.

Wykład poświęcony jest tradycjom kulinarnym w dawnym Żywcu i okolicach z uwzględnieniem dawnych receptur, miejsc wytwarzania i kosztowania regionalnych przysmaków.

Data rozpoczęcia:

17 września 2021

piątek

16:00

Data zakończenia:

17 września 2021

piątek

17:30

-+usuń z przewodnikadodaj do przewodnika

Kategorie wydarzenia:

wykład / prelekcja

Lokalizacja:

ul. Kościuszki 5, 34-300 Żywiec

woj. śląskie

Organizator

Nazwa: Żywiecka Biblioteka Samorządowa

Osoba kontaktowa: Katarzyna Śleziak

Telefon: 602 606 520

E-mail: kasiasleziak23@o2.pl

WWW: http://www.biblioteka.zywiec.pl/

Informacja o organizatorze:

Żywiecka Biblioteka Samorządowa jest jedną z licznych instytucji kultury w powiecie żywieckim, której działania koncentrują się wokół promocji czytelnictwa i organizacji wydarzeń kulturalnych.

Dofinansowane ze środków Ministra Kultury, Dziedzictwa Narodowego i Sportu w ramach
Programu Wieloletniego NIEPODLEGŁA na lata 2017-2022.