fbpx

Smak tradycji. Kuchnia regionu sieradzkiego

Data rozpoczęcia:

19 września 2021

niedziela

15:00

Data zakończenia:

19 września 2021

niedziela

17:00

-+usuń z przewodnikadodaj do przewodnika

Tradycje kulinarne to ten fragment naszego życia, który zawsze budzi zainteresowanie. Pożywienie traktowane jest jako dziedzictwo lokalne, regionalne i narodowe. Jest ważnym czynnikiem popularyzowania wiedzy o regionie i jego mieszkańcach.

Odwiedzający Sieradzki Park Etnograficzny 19 września będą mogli wysłuchać wykładu Pawła Kieronia, kierownika Działu Etnografii Muzeum Okręgowego w Sieradzu – „Smak tradycji. Kuchnia regionu sieradzkiego” oraz wziąć udział w prezentacji przykładów tradycyjnych potraw, podczas której będzie można skosztować sieradzkich smakołyków.

Dofinansowane ze środków Ministra Kultury, Dziedzictwa Narodowego i Sportu w ramach
Programu Wieloletniego NIEPODLEGŁA na lata 2017-2022.