fbpx

Rarytasy z wody, pola i łąki – najlepsze pomorskie kulinarne produkty regionalne

Data rozpoczęcia:

23 września 2021

czwartek

12:00

Data zakończenia:

17 października 2021

niedziela

18:00

-+usuń z przewodnikadodaj do przewodnika

Pomorze Zachodnie to region, w którym współwystępują kulinarne tradycje pochodzące z wielu regionów Polski, to także smaki Kresów oraz te, które  powstają na bazie surowców pochodzących z lokalnych jezior, pól  i łąk.

Muzeum zaprasza na wystawę, która prezentować będzie obiekty potrzebne do wytworzenia tych produktów oraz opowie zwiedzającym historie związane z ich obecnością w tradycjach rodzinnych i lokalnych.
Projekt realizowany we współpracy z Wydziałem Rolnictwa i Rybactwa Urzędu Marszałkowskiego.

Data rozpoczęcia:

23 września 2021

czwartek

12:00

Data zakończenia:

17 października 2021

niedziela

18:00

-+usuń z przewodnikadodaj do przewodnika

Kategorie wydarzenia:

wystawa

Lokalizacja:

Dziedziniec Muzeum Tradycji Regionalnej , ul. Staromłyńska 27, Szczecin

woj. zachodniopomorskie

Organizator

Nazwa: Muzeum Narodowe w Szczecinie

Osoba kontaktowa: Iwona Karwowska

Telefon: 91-43-15-268

E-mail: i.karwowska@muzeum.szczecin.pl

WWW: https://muzeum.szczecin.pl/

Informacja o organizatorze:

Muzeum Narodowe w Szczecinie

Dofinansowane ze środków Ministra Kultury, Dziedzictwa Narodowego i Sportu w ramach
Programu Wieloletniego NIEPODLEGŁA na lata 2017-2022.