fbpx

Nasze sandomierskie - kulinaria regionalne

Data rozpoczęcia:

19 września 2021

niedziela

14:00

Data zakończenia:

19 września 2021

niedziela

16:00

-+usuń z przewodnikadodaj do przewodnika

XIX edycja konkursu kulinarnego kultywującego dawne tradycje kulinarne regionu sandomierskiego organizowana w przestrzeni dziedzińca Zamku Królewskiego w Sandomierzu.

Stałymi uczestnikami konkursu są delegacje gmin powiatu sandomierskiego, które rywalizują ze sobą o zdobycie głównej nagrody ufundowanej przez Burmistrza Miasta Sandomierza – „Srebrnej Chochli”. Przedstawiciele gmin zaprezentują przed komisją jurorską oraz zgromadzoną publicznością wytypowany do konkursu „produkt kulinarny”. Jurorzy zwracają uwagę na regionalne pochodzenie potraw, dobór składników, sposób wykonania, indywidualne walory smakowe, przyjętą formę prezentacji oraz estetykę gminnych stoisk. Spotkaniu towarzyszyć będzie degustacja lokalnych smakołyków przygotowanych przez delegacje gmin.

Data rozpoczęcia:

19 września 2021

niedziela

14:00

Data zakończenia:

19 września 2021

niedziela

16:00

-+usuń z przewodnikadodaj do przewodnika

Kategorie wydarzenia:

projekcja / prezentacja

Lokalizacja:

ul. Zamkowa 12, 27-600 Sandomierz (Zamek Królewski w Sandomierzu)

woj. świętokrzyskie

Organizator

Nazwa: Muzeum Okręgowe w Sandomierzu

Osoba kontaktowa: Iwona Łukawska

Telefon: 156445757

E-mail: i.lukawska@zamek-sandomierz.pl

WWW: http://www.zamek-sandomierz.pl/

Informacja o organizatorze:

MUZEUM OKRĘGOWE W SANDOMIERZU funkcjonujące od 1921 r. (początkowo jako placówka PTK). Po II wojnie Muzeum zostało upaństwowione i systematycznie rozbudowywane o kolejne Działy: Archeologiczny, Etnograficzny, Literatury, Historyczny, Sztuki. Od 1999 r. instytucja ma status muzeum rejestrowanego.

Dofinansowane ze środków Ministra Kultury, Dziedzictwa Narodowego i Sportu w ramach
Programu Wieloletniego NIEPODLEGŁA na lata 2017-2022.