fbpx

Kujawska kuchnia w 5 smakach

Data rozpoczęcia:

18 września 2021

sobota

11:00

Data zakończenia:

18 września 2021

sobota

14:00

-+usuń z przewodnikadodaj do przewodnika

W przeszłości nigdy nie było jednej kuchni kujawskiej! Zapraszamy na prezentację kujawskiej kuchni regionalnej ukazującej jej 5 zasadniczych historycznych składników – 5 smaków. Smak regionu tworzyły polskie kuchnie: dworska, mieszczańska i chłopska oraz kuchnie mniejszości niemieckiej i żydowskiej.

Prezentacja „Kujawska kuchnia w 5 smakach” odbędzie się w formie plenerowej, w ogrodzie Muzeum im. Jana Kasprowicza. Pokazy kulinarne oraz warsztaty połączone z degustacją przygotują zaproszone do udziału szkoły o profilu gastronomicznym prowadzone przez Powiat Inowrocławski oraz kujawskie koła gospodyń. Wydarzenie będzie dostępne dla wszystkich zainteresowanych w ramach obowiązującego reżimu sanitarnego. W przypadku wprowadzenia radykalnych obostrzeń sanitarnych, w związku z epidemią Covid 19, prezentacja będzie miała charakter on-line, a degustację umożliwią przygotowane „zestawy na wynos”.

Partnerzy

Data rozpoczęcia:

18 września 2021

sobota

11:00

Data zakończenia:

18 września 2021

sobota

14:00

-+usuń z przewodnikadodaj do przewodnika

Lokalizacja:

Muzeum im. Jana Kasprowicza
ul. Solankowa 33
Inowrocław

woj. kujawsko-pomorskie

Organizatorzy

Nazwa:

  • Muzeum im. Jana Kasprowicza w Inowrocławiu
  • Powiat Inowrocławski

Osoba kontaktowa: Marcin Woźniak

Telefon: 505604373

E-mail: mjkarcheo@wp.pl

WWW: https://www.facebook.com/Muzeum-im-Jana-Kasprowicza-120990515968631/

Informacja o organizatorze:

Muzeum im. Jana Kasprowicza jest instytucją prowadzoną przez Powiat Inowrocławski zajmującą się prezentacją, badaniem i ochroną szeroko rozumianego dziedzictwa kulturowego Kujaw Zachodnich

Dofinansowane ze środków Ministra Kultury, Dziedzictwa Narodowego i Sportu w ramach
Programu Wieloletniego NIEPODLEGŁA na lata 2017-2022.